2 dagers grunnkurs i lærarbeide, Lær å lage fine gaver

Dato: 2/12 – 3/12-2017

Tid: Lørdag 9-16 og Søndag 9-16

Kursbeskrivelse

Kurset er et grunnkurs i lær arbeide hvor vi vil lage 4 prosjekter. Det vil bli anledning til å handle etter kurset på søndag. Kursavgiften på kr.2000 betales kontant på kurset.

  • Søm prosjekt hvor du vil lære å bruke de vanligste verktøy som salmakere bruker. Du vil også lære hvordan man bygger opp maler til sømprosjekter. Prosjektet tar ca 3 timer.
  • Flette prosjekt . Vi fletter et italiensk motebelte ut av 8 lær snorer. Vi monterer spenne og syr ferdig beltet. (Ca 3 timer)
  • Prege prosjekt. Vi lærer å forarbeide læret til  preging .Beltet har et basket weave mønster som preges inn i læret. Vi farger med antikk finish, kantfarger og legger på topp finish. (Ca 3 timer)
  • Svivelkniv prosjekt. Du vil lære å bruke svivelkniv for å skjære i  læret . Du vil også bruke 8 forskjellige punsler på dette prosjektet. Dette er de grunnleggende verktøy som brukes på stort sett alt  prege svivelknivarbeide. (Ca 3 timer)
  • Vi vil i tillegg gå inn på forskjellige skinn lær typer, egenskaper etc. Det vil også bli vist mange små tips som du ikke finner i lærebøker. Etter kurset vil det bli anledning til å handle verktøy, lær spenner etc. Min målsetting for kurset er å gi elevene en grundig innføring i forskjellige måter å arbeide i lær på. Vi vil gjøre ferdig alle 4 prosjektene på kurset slik at ingen kommer hjem med halvferdige arbeider. Alt av verktøy og materialer som brukes på kurset er inkludert i kursprisen(verktøyet lånes ut på kurset) . Ønsker noen å kjøpe verktøyet vi bruker selges det med 10% rabatt etter kurset.(vi har bankterminal) Etter et gjennomført grunnkurs vil elevene kunne klare å lage egne prosjekter i lær og de kan jobbe videre med det de syntes var mest interessant på kurset. Ta med mat til lunch, vi holder te/kaffe. (Vi har kjøleskap)

Belte laget på kurs                                            Nøkkel Futteral (Før Farging)              Flettet belte laget på kurs

20141222_162505_HDR            2343.jpg kurs 21.11.16  Belte

Kortstokk holder laget på kurs

Kort holder

 

 

Påmelding

arne.markussen@skinnlaaven.no  eller amarkus@online.no

Tlf 32103190 eller 41529329 for påmelding

Tlf 32 16 00 00 for bestilling av overnatting Hos General Hotell.

Tlf 32 12 74 20 For bestilling av overnatting hos Ringerike Gjestegaard

 

Overnatting

Ønskes overnatting anbefales General Hotell og Gjestegaard som ligger 4minutter(bil) fra Skinnlåven

Vennlig hilsen Arne Markussen – Kursleder